Fritid

Enten du trivst best innan- eller utandørs, har Sauda noko å by på gjennom heile året.

To personar som ror i kano. - Klikk for stort bilde Per Inge Fjellheim

Vinterstid kan du ta turen til Sauda Skisenter i Svandalen – deler av året går det skibuss direkte til trekket. Rundt om i Saudafjella er det og andre fine turterreng, både merka og umerka.

Resten av året er det kort veg til turterreng, bading og fiske. Du kan mellom anna ta deg toppturar, eller byrje med ridning. Golf er og ein moglegheit dersom du er interessert i det.

Sauda Idrettslag driv mellom anna med håndball og fotball. Sykling, turn, karate og klatring kan du og bedrive.

Vil du ha endå meir fart kan du vurdere Sauda motorsportklubb. Er du interessert i å skyte på blink har du både eit skyttarlag og ein pistolklubb.

Sauda har mellom anna innandørs (og utandørs) svømmehall og treningssenter, dei dagane vergudane ikkje er i humør. Ellers er det god variasjon i forretningar dersom du kunne tenke deg ein handledag.

Du treng ikkje sitte åleine på hybelen etter at skulen er slutt, det finnes mange lag og organisasjonar der du kan driva med dine interesser saman med andre likesinna.

Er du interessert i kunst og kultur kan Sauda kunstlag eller Sauda Husflidslag vere noko for deg. Freistar musikken meir har du Sauda Kulturskule, Sauda Musikkkorps og kora Trøkk og Sonor.

Ønsker du å gjere ein forskjell og hjelpe andre kan du bli med i Sauda Røde Kors Hjelpekorps.

Skulle dagane verte tunge og grå, kan Mental Helse Sauda vere til hjelp.

Hugs at og skulen frå tid til annan arrangerer ting for elevar, som mekkekveldar, elevkveldar på Alfred, open gymsal og styrketreningsrom, kveldskøyring til Svandalen og anna.

Det finnes og fleire tilbod og moglegheiter. Du kan finne meir informasjon på sidene til Sauda Ferie & Fritid og Portal Sauda.